Nowości

Tubes International prezentuje wąż FOOD STAR/SD

09.12.2015

Wąż ssawno-tłoczny przeznaczony do przesyłu substancji spożywczych, wymagających zastosowania gumy pozbawionej zapachu i smaku.

Warstwa wewnętrzna zgodna z FDA 21 CFR 177.2600 i dyrektywami europejskimi CE 1935/04 oraz 1012/06. Szczególnie zalecany do transportu mleka i jego przetworów. Czyszczenie węża parą max. +110°C przez kilka minut, max. +50°C kwasem nadoctowym 1% przez kilka minut, max. +50°C kwasem fosforowym 2% przez kilka minut, max. +50°C wodorotlenkiem sodu 5% przez kilka minut. Podciśnienie 0,9 bar. Warstwa wewn.: biała, gładka guma NBR/PVC. Wzmocnienie: kord syntetyczny, spirala stalowa. Warstwa zewn.: niebieska guma NBR. Ciśn. robocze: 10 bar. Temp. pracy: od -25°C do +100°C.

źródłom i zdjęcia: Tubes International