Aktualności

Sardynki marynowane w soli na święta poleca Broil King

08.12.2014

Bez względu na pogodę i temperaturę na zewnątrz, zawsze możesz być pewien, że smakołyki przygotowywane na grillu gazowym Broil King wyjdą smaczne i dopieczone.

Sardynki marynowane w soli na święta poleca Broil King

Kulinarne zalety sardynek można wymieniać godzinami. Warto przekonać się, że kryją w sobie wyjątkowy smak, który łatwo odkryć.

Składniki:

  • 10 sardynek
  • 1 kg soli morskiej
  • 1 cytryna

Danie dla: 2 osób
Czas przygotowania: 10 minut
Trudność: Łatwe
Ważne informacje:
Złoty kolor podczas grillowania to znak, że sardynki są już idealne do podania.

Etapy przygotowania

Krok 1
Myjemy sardynki, a następnie osuszamy je papierowym ręcznikiem. Tacę posypujemy solą i układamy na niej sardynki, następnie posypujemy je solą także z góry. Odstawiamy na...

Krok 2
Na patyczki do szaszłyków nabijamy sardynki od strony głowy i ogona.

Krok 3
Grillujemy około 10 - 15 minut. Serwujemy z cytryną.

Zobacz więcej na stronie firmy - link tutaj.

źródło i zdjęcie: AGRIMPEX

 

Firma powiązana:

Agrimpex Griluj i Gotuj

Telefon 16 623 61 62, 16 623 61 72
www.broilking.pl
biuro@broilking.pl

Agrimpex Griluj i Gotuj