Aktualności

Gotowanie, pieczenie, smażenie z firmą Brunner

30.05.2015

Gotowanie, pieczenie, smażenie — to zaledwie kilka spośród zalet pieca kuchennego firmy Brunner.

Oprócz tego może on wspomagać centralne ogrzewanie poprzez konwekcję lub za pośrednictwem przylegającego do pieca wymiennika ciepła. Kocioł grzewczy jest skonstruowany w taki sposób, że nie musi podgrzewać płyty grzewczej, aby utrzymywać zadaną temperaturę w pomieszczeniu.

Gotowanie i pieczenie:
Strumień gorących gazów wpływa bezpośrednio pod płytę grzewczą i ogrzewa piekarnik. Gotowanie i pieczenie wygląda tak samo, jak w przypadku każdej innej kuchni z piekarnikiem. Jedyna różnica polega na tym, że płyta grzewcza nie jest podgrzewana bezpośrednio, lecz za pośrednictwem gorących gazów.     

Ogrzewanie:
Gorące gazy z komory spalania wpływają bezpośrednio do dużego wymiennika ciepła, który nie ma połączenia z płytą grzewczą. Uzyskiwana moc grzewcza służy do podgrzewania wody, która zasila domowe centralne.

źródło i zdjęcie: Brunner

Firma powiązana:

Brunner

Telefon +48 885 531 477, +49 8721 771 0
www.brunner.pl, pl.brunner.eu/about_brunner/
infopolska@brunner.de

Brunner