Grupa Budujemy Dom:
Magazyn ONLINE
Miesięcznik Budujemy Dom ONLINE
Wykup dostęp od 1 zł

Gotowanie, pieczenie, smażenie z firmą Brunner

Gotowanie, pieczenie, smażenie — to zaledwie kilka spośród zalet pieca kuchennego firmy Brunner.

Gotowanie, pieczenie, smażenie z firmą Brunner
Brunner Wkłady do pieców kaflowych, wkłady kominkowe i piece wolno stojące
www.brunner.pl
Brunner Wkłady do pieców kaflowych, wkłady kominkowe i piece wolno stojące
Dane kontaktowe:
885 531 477
Zellhuber Ring 17-18, 8430 Eggenfelden, Niemcy

PokażUkryj szczegółowe informacje o firmie

Oprócz tego może on wspomagać centralne ogrzewanie poprzez konwekcję lub za pośrednictwem przylegającego do pieca wymiennika ciepła. Kocioł grzewczy jest skonstruowany w taki sposób, że nie musi podgrzewać płyty grzewczej, aby utrzymywać zadaną temperaturę w pomieszczeniu.

Gotowanie i pieczenie:
Strumień gorących gazów wpływa bezpośrednio pod płytę grzewczą i ogrzewa piekarnik. Gotowanie i pieczenie wygląda tak samo, jak w przypadku każdej innej kuchni z piekarnikiem. Jedyna różnica polega na tym, że płyta grzewcza nie jest podgrzewana bezpośrednio, lecz za pośrednictwem gorących gazów.     

Ogrzewanie:
Gorące gazy z komory spalania wpływają bezpośrednio do dużego wymiennika ciepła, który nie ma połączenia z płytą grzewczą. Uzyskiwana moc grzewcza służy do podgrzewania wody, która zasila domowe centralne.

źródło i zdjęcie: Brunner